Så var den stora dagen här, dagen då junior ska börja tredje klass i ett helt nytt land, i en helt ny klass med helt nya lärare. ?

Ja i stort sett allt är nytt för honom. Det är hans skolgång och hur han ska trivas som oroat oss mest. Vi som föräldrar har valt att ge oss ut på det här äventyret inte Lukas. Även om vi verkligen inser vilka erfarenheter och fördelar det här kan ge Lukas i framtiden, så har det verkligen varit svårt att ”riva” upp honom från allt han är van vid ?

Men som han har längtat vår lilla hjälte ❤️ till skolstart. Jag är så imponerad av den personen han är, så orädd för att ta sig an nya utmaningar,att kunna längta till en skolstart där han inte har en aning om vem någon är eller hur saker ser ut, att modigt bara knata in på en ny skolgård med helt nya människor och ändå se fram emot den dagen ❤️ vilken kille! ❤️

Tror mamman var mest nervös inför skolstarten ? junior tog det hela med ro.

När vi väl stod på skolgården och det var dags för upprop så höll jag verkligen alla tummar så hårt jag bara kunde för att Lukas skulle känna att detta var rätt ställe för honom.

Första dagen var en pina för mig! Fredrik har en tendens att vara något lugnare ? vi började med en heldag och min dag kändes som en evighet innan jag fick träffa killen igen och få höra hur hans dag hade gått.

(Frukost lagas självklart utomhus så ofta det bara går?)

Men alltså denna skola ! Hur bra !!! Vi är efter en vecka väldigt imponerade. Vilken koll dom har på allt ( här är en rastvakt faktiskt med ungarna hela rasten och har stenkoll på allt som händer ! Samtidigt som de agerar fotbollsdomare och diverse annat) , vilka pedagoger, vilka luncher ( kocken de har är enastående) och att ungarna får frukt varje morgon, hemlagad lunch och sen mellis ( ofta med hembakat bröd ) innan skoldagen är slut behöver man tillägga något om det ? helt makalöst !

Säkerheten dom har runt våra barn med incheckning på morgonen och utcheckning på eftermiddagen är enastående! Här står man inte ett kvarter bort och väntar på att kidsen ska gå hem ! Här hämtar man och lämnar aktivt sina barn

( vilket innebär att en pedagog vill se föräldrarna aktivt på plats, inte sittandes i t ex bilen , inga föräldrar = inget barn går hem ) Helt korrekt enligt mig ! Minskar rejält risken för att främmande människor närmar sig våra barn!

Det var länge sedan jag spenderade så här mycket tid i bil, mellan 2-3 h varje dag! Men det är såå värt det , när man får hämta världens gladaste kille varje dag

Glad att vi valde denna skola !

Redan andra och tredje dagen var kidsen igång både med Engelskan och framförallt Portugisiskan ! Helt enastående.

Ord för att beskriva den här skolan skulle nog bli ”Ordning och reda med stor empati och kunskap i att få barnen att känna sig trygga och utvecklas!”  Det är inte en helt enkel ekvation!

När det här inlägget släpps så har Lukas påbörjat sin 4:e skolvecka och jag är så glad och tacksam att vi valde denna lösning för honom. Vilken utveckling han gjort på bara 4 veckor !

( Vilka vyer vi bjuds på varje dag på väg både till och från skolan )

Det här var det absolut bästa valet för oss, jag vet att det diskuteras flitigt bland inflyttade svenskar här om barnen ska gå i kommunal portugisisk skola, eller internationell eller som i vårt fall svensk skola.

Den diskussionen lämnar jag till andra ! Den här bloggen fokuserar på vår familj och våra Val, och vi valde den här skolan, då vi ansåg att det var den bästa lösningen för vår son och  det är det enda som är viktigt för oss ❤

Tills vi hörs igen, Kramar från oss ❤