I vår familj så är grabbarna väldigt förtjusta i köttgryta. Jag har med mig det hemifrån då både min farmor och pappa har lagat fantastiska köttgrytor under min uppväxt. Jag försöker laga det så ofta jag hinner och ingen gryta är den andra lik ?
Nu hittade vi väldigt fina nötgrytbitar häromdagen och införskaffade då vår första ordentliga gryta, som var gjord för gasspis.
Ingredienserna bestod av det vi hittade, morötter, svamp, lök och en massa annat gott. Sen har dom fantastiska buljonger här som vi inte har i Sverige med såå mycket fantastiska smakvariationer.
Jag lät den stå och koka under hela eftermiddagen. Även om det stundvis var svårt att inte få den att koka för snabbt. Gasen är en utmaning i vissa lägen, men väldigt effektiv och rolig att laga mat på.
Blev nöjd med resultatet och kastrullen var i stort sätt tom när alla ätit färdigt. Det brukar vara ett gott betyg ?