Nu har det inte blivit mycket uppdateringar här på ett tag, orsaken ? Vi har medvetet tagit semester och bara passat på att njuta av ledigt. Med massa tid tillsammans som familj utan datorer och telefoner. Välbehövligt ibland.

Vi ligger dock inte i solstolarna hela dagarna utan har äntligen gett oss ut på lite olika äventyr som vi länge velat göra.

Bland annat så besökte vi äntligen en plantskola som vi länge velat åka till. Det var inte en helt enkel upplevelse. Det såg inte alls ut som vi är vana vid i Sverige ? visst fanns det växthus och liknande, men sen var det inget som var sig likt alls. Inga blommor var t ex i krukor ? man skulle helt sonika lyfta upp dom ur jorden och ta med sig plantan utan kruka ? märkligt men samtidigt smart då man oftast ändå inte använder de där plastkrukorna som sitter runt alla växter man köper ?

Denna gången blev det, tomater, gurka, zucchini och lite kryddor. Tror dock vi har satt dom lite sent på året ? men om man inte provar får man inte veta ?

Vi har också provkört sträckan till Lukas nya skola ( vilken fin skola ) där kommer det blir en rejäl förändring för oss mot vad vi är vana vid. Det är inte långt till skolan, ca 2,5 mil men det tar mellan 40 minuter upp till en timma att åka enkel resa. Men det kommer helt klart vara värt det! Så fin skola med så trevlig personal ?

Vi jobbar vidare med vårt utekök och ser till att laga så god mat vi bara kan ? kolhydrater är något vi inte äter så mycket just nu när det är varmt. Men jag lovar det är inget vi saknar heller. En god sallad med dom fantastiska grönsaker som finns här räcker gott och väl och ibland slinker det med ett vitlöksbröd eller två ?

Man behöver verkligen inte truga i kidsen några grönsaker eller frukter. Lukas som är en mästare på att beställa pannkakor till frukost så fort tillfälle ges har nu ändrat sin stående order till frukttallrik på morgonen. Äpple, melon, apelsin, vindruvor och annat gott ? Extra roligt när man bara går ut och plockar sina frukter till sin frukttallrik direkt i trädgården

Vi trivs väldigt bra och ordet ödmjukhet har verkligen fått en helt annan innebörd för oss. Häromdagen hjälpte en av våra vänner oss med en sak och sa då något i stil med ” jag fixar det åt er , det är lättare eftersom ni är invandrare ” ? jag tänkte ? vem pratar hon om ?? jo oss! Så häftigt att få möjlighet att få vara det i ett land där man blir så välkomnad ❤️ vi saknar inte Sverige än,för första gången på länge ser vi fram emot höst och vinter.

Sen är det en annan stor sak som äntligen skett ? dom som vet vad jag pratar om vet ? vi har ju vägtullar lite varstans här beroende på om vi väljer att åka motorväg eller inte. Man trycker ut en biljett och betalar sedan i den stationen man åker av på! Alltså inga räkningar och liknande. Jag har haft noja över att köra igenom dessa då jag är rädd för att inte nå upp till där man betalar ? och har med stor succé lyckats ducka det genom att Fredrik har kört ? men nu så ! Nu har jag gjort det äntligen, en gång ! Och att nå upp till betal-saken var verkligen inget problem ? så jag antar att jag inte kan ducka dom där tullarna längre ?

Vi är väldigt glada över att vara här och att vi får möjlighet att lära oss så mycket nya saker och skaffa oss nya minnen, erfarenheter och bekantskaper

Nu tar vi semester ett tag till men ska försöka uppdatera lite oftare ?

Tack för tålamodet

Kramar från oss