Lukas och jag var en sväng till Ikea i veckan som var. Min första egna provtur till Ikea ? Lukas var den bästa navigatören och peppade sin mamma hela tiden ? ( vilken champ han är vår kille )

Eftersom vi i stort sett är klara med möbleringen i huset så blir det inte trippar till Ikea lika ofta som förut. Så när vi väl var där

Passade vi självklart på att inhandla lite svenska matvaror ? förutom möbler då ?

Jag fick ju syn på kräftor och kunde självklart inte låta bli att ta med ett paket hem och vilken avdelning som lockade junior mest kanske inte är så svårt att lista ut ? och för dom som inte listar ut det ? så var det svenskt lösgodis som lockade mest ? inte skaldjurshyllan

 

Nu är det snart dags!  Skolstart för Lukas ! När detta inlägg släpps så är vi redan igång. Vi hoppas så innerligt att han ska trivas i sin nya skola. Det är verkligen det som kommer avgöra vår framtida vistelse här i Portugal. Vi är helt övertygade om att vi valt det bästa alternativet för vår son. Vi kommer att göra allt för att han ska trivas så bra han bara kan.

Det innebär inte bara nytt för Lukas utan även för hans föräldrar. Vi ska gå ifrån att vinka hej då på trappen i Sverige när han cyklar till skolan, till att pendla ca 2 h i bil ( för oss föräldrar då vi åker dubbelt, alltså fram och tillbaka 2 ggr åt varje håll ). Vi ska också lära oss nya tider, vi ska lära oss nya vägar, vi ska om vi inte orkar åka den långa vägen lära oss alla tullar. vi ska helt enkelt börja om på nytt. Vilket återigen är det vi älskar med det äventyr vi numera kallar vardag.

I nästa inlägg kommer jag förklara varför ! Eftersom det här inlägget släpps senare så vet jag exakt hur Lukas vecka gått och vad vi anser om svenska skolan i Lissabon ! Jag lovar det går inte ?‍♀️! Att jämföra med Sverige och svensk skolgång så som vi upplevt det. Keywords gällande denna skola blir helt klart ”ordning, reda och empati ” så mycket kan jag avslöja redan nu ?

Tills vi hörs igen

Kram på er från oss